Коалиция „БСП за България“ представи кандидатите за кметове и общински съветници в Гоце Делчев

Коалиция „БСП за България“ представи кандидатите си за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници, както и управленската си програма за следващия четиригодишен мандат.

Пред пълната зала бе представен екипът, с който да продължи успешния път на община Гоце Делчев през периода 2023 – 2027 г. Добър и достоен водач на екип номер 1 е Владимир Москов – човекът, с когото всички искат да продължат да работят заедно за развитието на града и всички населени места в общината. За изминалите 7 мандата, заедно със своя екип, Владимир Москов успя да направи много за града и селата. Пред присъстващите в залата той припомни, че за последните 4 години в общината са привлечени допълнително над 40 милиона лв. и са спечелени над 40 проекта.

„Постигнахме конкретни резултати през изминалите четири години. Отваряме нова врата с поглед към следващия мандат. Усещането на екипа е за натрупани още повече зрялост и опит в успехите и с грешките дори.
Регистрирах се за кандидат за кмет като човек, който е служил честно и почтено на гражданите на общината, може спокойно да ги гледа в очите и да иска тяхното доверие, за да продължим заедно.“, каза пред присъстващите кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов.
В своя кратък отчет той припомни, че през изминалия мандат бяха цялостно обновени детските градини „Калинка“ и „Радост“ в гр. Гоце Делчев и Второ ОУ „Гоце Делчев. Започна ремонтът на Дома на културата, който включва цялостно обновяване и модернизация. Изграден бе южния околовръстен път на гр. Гоце Делчев през местността „Текето. Изградена бе и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени отпадъци. Освен това бяха обособени 30 социални жилища с оборудване и обзавеждане.
„Стабилизирахме работата на болницата. Осигурихме допълнително оборудване за диагностика – нов рентген, нов скенер и друга апаратура за отделенията. Укрепихме я кадрово и в момента тя е без задължения. Създадохме местна ТЕЛК комисия към болницата за улеснение на нуждаещите се. Болницата разполага вече и с ново отделение по инвазивна кардиология“, допълни още Владимир Москов.

Равнопоставеност, толерантност и взаимопомощ между всички граждани на общината, обединение в името на решаването на проблемите на хората – това е философията на управлението на БСП в община Гоце Делчев. Затова, в програмата за следващия мандат първо и най-важно е да се запази стабилното развитие на общината. За всяко едно от населените места има конкретни предложения, които ще бъдат реализирани.
В град Гоце Делчев част от тях са: Реконструкция на площад „Македония“, нов фонтан и обновяване на прилежащите зелени площи от двете страни на реката; Обновяване на площада и централната градска част в Гоце Делчев; Благоустрояване на междублоковите пространства в жк „Юг“, жк „Дунав“, „12-ти конгрес“ и прилежащите улици; Продължаване на подмяната на уличното осветление с икономично в целия град и селата; Обновяване на Младежкия дом и възстановяване на дейностите му; Рехабилитация и реконструкция на улици, подобряване на публичната инфраструктура в промишлените зони на града; Изграждане на кръгово кръстовище в района на митницата и керамичната фабрика; Изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в новоизграждащите се квартали на Гоце Делчев; Асфалтиране и рехабилитация на улици във всички населени места на общината, както и обособяване на нови паркоместа на територията на целия град. Съдействие за саниране на 42 сгради по национални програми в общината, Завършване сградата на новата болница с подкрепа на държавата. Реализиране на нови проекти и инициативи в областта на социалните дейности, образованието, екологията, туризма, икономиката, културата и спорта.

Пред присъстващите бяха представени и кандидатите за кметове на кметства. В село Борово това е Йордан Катранджиев – на 34 години, женен с две деца, с висше образование специалност „Туризъм“. Притежава дългогодишен експертен опит в сферата на комуникациите. В село Баничан – Живка Караджова, на 37 години, семейна с две деца, завършила „Начална и предучилищна педагогика“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. В село Мосомище Коалиция „БСП за България“ подкрепа независимия кандидат Анна Донкова – семейна с 3 деца, магистър – инженер с образование в Москва и магистратура „счетоводство и контрол“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. Човек с опит в управлението

Листата, с която отбор № 1 се явява на местните избори в Гоце Делчев съчетава опита на зрелите хора с енергията и амбицията на младите. В нея има много млади хора и нови лица, които никога досега не са били част от местната власт. Тази силна листа е факт и благодарение на подкрепата на местните коалиционни партньори – партиите Български възход, Атака и Земеделски народен съюз, които са част от нея.

След представянето на управленската програма и листата, в залата бяха поставени редица въпроси, свързани с бъдещото развитие на община Гоце Делчев и приоритетите на Коалиция “БСП за България“. Всички присъстващи бяха категорични, че това е екип, съставен от познати и можещи хора, с авторитет и амбиция. Затова хората в община Гоце Делчев им вярват и ще ги подкрепят с номер 1 в бюлетината на предстоящите избори!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене