Радослав Тасков присъства на официалното откриване на физкултурен салон към НХГ „Св. св. Кирил и Методий“

Председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, присъства на официална церемония по откриване на обект „Изграждане на физкултурен салон към НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и подпорна стена към него по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“.

Приветствие към ученици и учители в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ отправиха г-жа Боряна Шалявска – заместник-кмет по образование и бизнес развитие в Община Благоевград и г-жа Светлана Солачка – директор на гимназията.
Сградата се състои от спортна зала за различни видове спорт и помощна сграда с две съблекални, кабинет за преподаватели, склад и санитарни помещения, вкл. за хора с увреждания.

За удобство, достъпът до салона е осигурен по два начина – чрез вход от двора и топла връзка с училището. Заради денивелацията и особеностите на терена е изградена и подпорна стена.
Съблекалните и кабинетът също са оборудвани и обзаведени.
Строителството на салона е част от дейностите по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене