Стартира първи етап за записване в детски ясли в Благоевград

Стартира първи етап за записване в детски ясли на територията на община Благоевград, системата ще бъде отворена за кандидатстване четири пъти през следващата година
Родителите на деца, подлежащи на записване в детска ясла на територията на община Благоевград, могат да подават заявления по електронен път от 02 до 08 януари 2024 г.
Това е първият от общо 4-те етапа през следващата година, в който могат да бъдат депозирани документи за постъпване в детско заведение на деца от 10 м. до 3-годишна възраст.
Той касае периода на прием от м. януари до м. март.

На 15 януари, след проверка на данните за достоверност, ще бъдат обявени и резултатите за класиралите се деца, а запиването следва да бъде направено от 16 до 22 януари.

Кандидатстването за общинските детски ясли на територията на Благоевград се осъществява чрез електронна платформа на адрес: www.priem-blagoevgrad.bg ⇒ секция „Детски ясли“ ⇒“Регистрация“.
Там се въвеждат необходимите данни за кандидатстване. Родителят/настойникът, който подава документите трябва да следи класирането на детето в създадения си профил. Въведената информация се обработва автоматично и се проверява за коректност и достоверност. Деца, за които са подадени некоректни данни ще отпадат от първоначалното класиране.
Останалите три етапа за кандидатстване в детските ясли в Благоевград през 2024 г. са:
От 01.04 до 05.04 (период на постъпване: м. април – м. юни);
От 01.07 до 05.07 (период на постъпване: м. юли – м. септември);
От 01.10 до 07.10 (период на постъпване: м. октомври – м. декември).

Родителите следва да имат предвид, че ако детето не бъде записано в детска ясла след обявяване на класирането, то за следващ период е необходимо документите да бъдат подадени наново.
При записване в съответното детско заведение трябва да бъдат предоставени следните документи:
-Оригинал и ксерокопие от:
*Удостоверение за раждане на детето;
*документ за самоличност на заявителя;
*всички документи, удостоверяващи посочените в генерирането заявление критерии.
Повече информация можете да видите в приложения линк:https://we.tl/t-mjLVX2pHpN

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене