Административен съд – Благоевград прие експертизите на математици и статистик по делото за оспорения избор за кмет на община Благоевград

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград изслуша заключенията на вещите лица по изготвените съдебно-техническа експертиза и две съдебно-математически експертизи. Статистик и математици извършиха проверка на изборните книжа в 64 секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград, посочени от жалбоподателя със съмнения и доводи за несъответствие на обявените резултати с реалния вот на избирателя.

Съдът прие предоставената информация от ЦИК за машините и инсталационната сертификация. Съдът разпита и още двама свидетел по делото, образувано от Илко Стоянов, кандидат за кмет на община Благоевград против Решение № 330-МИ/07.11.2023г. на ОИК – Благоевград, с което са обявени резултатите от гласуването за кмет на община Благоевград при проведения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград.

За уточняване на обстоятелства, имащи отношение към спора по делото, съдът допусна преглед на видеозапис от преброяването на бюлетините и разпечатките от машината в СИК №54 в град Благоевград. Записът от видеозаснемането ще бъде прегледан в съдебна зала по време на следващото заседание по делото, насрочено за 09.01.2024г. от 15:00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене