Радев: Управляващите до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген

ПП-ДБ, Борисов и Пеевски заедно изнасилват Конституцията, заяви президентът

„Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген. С много дипломация, усилие и конкретни резултати по време на служебното правителство успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври, за съжаление този импулс не беше развит, а се издигаха бариери по този път“, заяви Шенген.

Той подчерта, че „политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса“.
„Съвсем доскоро лидерите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта. Днес те управляват заедно, изнасилват Конституцията заедно и заедно ще ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловодно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шенген“, допълни Румен Радев, цитиран от БНТ.

Промените в Конституцията президентът коментира така: „Мнозинството или не осъзнава в какви рискове ни вкарват, или правят тези промени за конкренти хора. Необходими са комплексни мерки, с които да се приобщават нашите сънародници зад граница – с дистанционно гласуване, със специален избирателен район“.

Държавният глава заминава на двудневно посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене