Сред първите, които го поздравиха беше екипът на Фондация Българска Памет, изтъквайки неговия принос в различни инициативи!

ЕКСКЛУЗИВНО! Студент на годината на Медицински университет-София – Мустафа Барзев :Когато полагаш усилие и се трудиш усърдно, несъмнено целите и мечтите ти се превръщат в реалност.

Само преди няколко дни тържествено бяха връчени наградите „Студент и преподавател на годината 2023“ на Медицински университет – София на официална церемония в Аулата на СБАЛАГ „Майчин дом“. Традиционният конкурс, провеждан ежегодно от Студентски съвет, отличи най-заслужилите студенти и любими преподаватели за 2023 година.

Голямата награда „Студент на годината на Медицински университет-София“ за 2023 година получи дипломанта от Медицински факултет МУСТАФА БАРЗЕВ.

Наградата му беше връчена лично от ректора акад. Лъчезар Трайков.

„Има ситуации в живота, когато е редно усилията, които човек е положил, да бъдат оценени и зачетени публично и с необходимото уважение“, каза ректорът акад. Трайков.

„Уважаеми преподаватели, тази награда за мен е символ на това, което ме научихте, което ми дадохте и ориентирите, които поставихте на всеки мой неясен кръстопът, по време на моето обучение. За мен тя изобразява приказката как на пръв поглед една детска мечта, сред професионалисти като Вас, се превръща в реалност“, споделя Студент на годината 2023.

„Каквото и да кажа ще е малко… Когато полагаш усилие и се трудиш усърдно, несъмнено целите и мечтите ти се превръщат в реалност. Заедно с тях за ръка вървят и много непредвидени постижения и успехи. С амбиция и упоритост винаги има път към върха, без значение посоката, в която си устремен. Понякога минаваш през „планинска пътека”, в други случаи през „проходи”, а в трети се движиш по „скоростна магистрала”. Най-важното е да вярваш и да продължаваш, с ясното съзнание, че, изкачвайки се, пред теб се отварят нови, по-красиви, но и трудни хоризонти. Тогава трябва да позволиш на мечтите си да растат в пъти повече, пропорционално на трудността! Благодаря за отличието“, написа Мустафа Барзев.

Сред първите, които го поздравиха беше екипът на Фондация Българска Памет, изтъквайки неговия принос в различни инициативи!

„Честито Mustafa Barzev!

Ние, екипа на Фондация Българска Памет се гордеем с твоите постижения и се радваме, че многократно си бил част от нашите инициативи, сигурни сме в успешната ти реализация. Желаем ти здраве и успех в благородната, и най-човешка професия. Продължавай да се учиш, да даваш максимума от себе си за напредък в медицината. Помагай на нуждаещите се, на близки, познати, приятели и хора в неравностойно положение, защото само така ще бъдеш истински успешен.“

 

Мустафа Барзев е роден през 1998 година. Средното си образование завършва с отличен в родното му училище СУ „Христо Ботев“ с. Вълкосел,  община Сатовча. Мечтата му е  коремната хирургия.

Не само потенциалното развитие, а усещането за призвание е това, което дава първоначалният тласък на бъдещите лекари. Така през 2017 г. за пръв път прага на медицинския университет в София прекрачва Мустафа Барзев. Избира медицината, защото винаги си е представял как лекува.

Специализира коремна хирургия – във възможно най-голямата болница, за да бъде полезен с опита си един ден, когато се върне в родния си край.

„Логиката да се завърнеш е да дадеш нещо повече, нещо, което си придобил, да го приложиш там. За да се почувстваш удовлетворен от себе си. Моите близки почти всички са там, и това е другото, което ме мотивира. Все пак съм им безкрайно благодарен за подкрепата през цялото това време. И бих се радвал един ден, ако се наложи – дано не се налага – да помогна и на тях самите“, казва младият медик.

Студентът по медицина бе сред първите, които се включи като доброволец в борбата срещу COVID-19 в столичната болница „Токуда“.

„Още в началото на  пандемията реших, че мога да бъда полезен  и без дълги размисли се включих в първия удобен момент. Доброволчеството е вътрешна кауза, която трябва и имаме в себе си. Всеки от нас може да намери своята кауза, стига да има желание. Да правим добро и да помагаме е мисия на всеки един от нас. Мисия – да направим света поне малко по-добър за нас самите и за другите около нас.

Месеците борба с COVID-19 в болница „Токуда“ се уверих , че всеки жертва себе си, стиска зъби и се включва в борбата смело и без особени колебания. Вярно е и това ,че и много се заразиха именно в тази борба – някои се пребориха, други за съжаление не, но те ще останат герои в сърцата на всички ни“, казва тогава пред нашата медия бъдещият медик.

Невероятният Мустафа Барзев продължава да е отдаден  на доброволчеството и черпи от опита на другите..

 

Мустафа твърди, че не съди колегите си, които избират пътят към чужбина. Разбира ги. Той обаче се надява да бъде полезен в България.

„За момента искам да остана в страната ни и да се развивам тук, да помагам на своите близки, на които дължа много и един ден да могат да разчитат на мен – както те, така и всички останали. Предвид обстоятелствата обаче, всеки от нас, младите, допуска вероятността и за чужбина. За мен това е временен вариант, за даден период на обучение и специализация,  след което, при възможност, бих се върнал в България. Въпреки проблемите в здравната ни система, които надявам се ще бъдат изгладени, ние разполагаме с  прекрасни лекари, не само като високо квалифицирани специалисти, а и като ХОРА! Разполагаме и с добри болници, което дава възможност за една по-добра практика. Това, което трябва да се направи според мен е да се стимулират младите лекари да остават тук в страната ни срещу адекватно отношение и възнаграждение“, твърди дипломантът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене