Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов бе сред госите на турнир по плуване

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, председателят на Общински съвет Димитър Велинов и зам.- кметът Кристиян Иванчов бяха официални гости на турнира по плуване, който се проведе в ПМГ Кюстендил.

Турнирът по плуване „Весела Коледа“ се провежда под патронажа на кмета инж. Огнян Атанасов.
Инж. Атанасов поздрави участниците в спортната надпревара и пожела на малките плувци да стигнат до големи басейни и да печелят медали от Олимпийски игри.
Основната цел на състезанието е да стимулира и популяризира плуването сред децата от кюстендилските училища. В него участваха над 80 деца, които се състезаваха в четири възрастови групи в стиловете бруст, гръб и свободна щафета.

Плувен клуб „Велбъжд“ развива дейност от около година, а председателят на клуба Антон Йорданов посочва, че началото е било трудно, тъй като почти 30 години плуването в Кюстендил е било забравено, но заедно със своите приятели и съмишленици, успяват да съживят спорта в града.
Антон Йорданов, Станислав Георгиев, Антон Тодоров и Методи Чивийски подемат инициативата да съживят спорта в града.

„Спортът плуване беше забравен в Кюстендил, но с помощта на дългогодишни треньори той се възроди, децата започват да създават навици по плуване. Около 100 са плуващите. С много усилия и с много търпение нещата се случват. Плуването е най-добрият спорт, който се препоръчва за развитието на децата. Всеки желаещ може да посети плувния басейн. Развитието на този спорт става с подкрепата и помощта на Община Кюстендил и на ръководството на ПМГ – Кюстендил“, заяви председателят на плувния клуб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене