ДАНС: Има риск от радикален ислям

95195-dans

В България няма опасност от тероризъм, но има риск от радикален ислям. Заради акцията в Пазарджик и още няколко града депутатите поискаха оставката на председателя на ДАНС.

Владимир Писанчев убеди депутатите, че ДАНС е единствената „спяща клетка“. Така депутати обобщиха иначе стриктно охраняваното закрито изслушване, съобщава novanews.bg. Липса на конкретика и повече от изкараната в медиите информация, принуди Реформаторския блок да поиска оставката на председателя на ДАНС. Депутатите пък се изпокараха помежду си заради възраждането на една стара и спорна идея, тази за създаването на Ислямски център у нас.

„Изслушването беше абсолютно безсмислено, не чухме никаква класифицирана информация”, заяви Атанас Атанасов от Реформаторския блок. Големите очаквания и малкото получено предизвикаха гнева на Реформаторите до крайност. „Поискахме оставката на Писанчев, защото не можахме да разберем дали има други спящи клетки на радикален ислям в България, но разбрахме, че има една друга спяща клетка и тя се казва ДАНС”, каза още Атанасов.

Разочаровани останаха от всички страни.

 „ДАНС загърби приоритета си – контра разузнавателната дейност”, коментира Цветан Цветанов от ГЕРБ. „Това беше едно недобре подготвено изслушване и недобре проведено”, каза Ангел Найденов от парламентарната група на БСП- лява България.

От изслушването стана ясно, че за страната ни има опасност от радикален ислям, но не и от нещо много по-сериозно. „В момента нямаме директна терористична заплаха за страната”, категоричен беше Писанчев. Той отнесе критики и заради подранилата операция. Тя била планирана за след седмица, но избързали заради теч на информация.

В днешния ден АТАКА и Патриотите пък се скараха за възраждането на идеята за създаване на Ислямски център в столичния квартал „Малинова долина”,  вметната от шефа на ДАНС и подкрепена от Красимир Каракачанов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене