Жители на петричкото село Марикостиново излязоха на протест

Тази сутрин десетки жители на петричкото село Марикостиново се събраха в центъра на селото, за да изкажат солидарността си към семейството на бития от кметския син Велко Тодоров, Георги Узунов и поискат незабавната оставка на кмета Гергана Тодорова.

Пред камерата на BTV хората заявиха, че от години се страхуват от фамилията на Тодорова, които били страшно агресивни и многократно кметския син е заплашвал и тероризирал цялото село. Мъж съобщи, че във въпросната вечер, в която бе пребит жестоко Узунов, Велко Тодоров е бил и 64 годишен мъж от съседно село, който е искал днес да се включи в протеста, но бил зле.

Жителите на Марикостоново обвиниха институциите в бездействие и са категорични, че се страхуват да живеят в селото, затова и поискаха крайни мерки, включително и Тодорови да бъдат изселени от Марикостиново. Един от присъстващите заяви, че прокурорският син от Перник, който разтърси държавата с непрекъснатия тормоз над жителите на града бил нищо в сравнение с поведението на Велко. На място бяха и роднините на пребития, неговата майка и баща му, които отрекоха синът им да е провокирал побойниците с нещо.

Припомняме, че в събота Велко Тодоров и негов приятел пресрещнаха пред дома му Георги Узунов и го биха жестоко повален на земята, за случая Струма ком съобщи незабавно. В момента Узунов е в болницата в Сандански с множество травми. До момента кметицата Гергана Тодорова не е правила изявление, не отговаря на телефона си. Вчера Велко Тодоров и съучастникът му бяха арестувани. Тодоров е с условна присъда, което утежнавя състоянието му. Въпросът е дали този път институциите ще си свършат работата и дали село Марикостиново ще си отдъхне от непрекъснатия тормоз налаган от Тодорови. Очаквайте подробности. Ние продължаваме да търсим кметицата Тодорова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене