Кмет слага нова статуя до Пиринския змей с момата, Спиро войвода и Свети Никола

Спечелилият трети мадат кмет на планинското село Пирин Георги Влахов е поръчал поредна дървена статуя. Селото, което доби известност в цялата страна с първата идялана композиция на змей и мома, вече ще има и статуя на майка мечка и малко мече.

По идея на кмета, преди дни на празника, наричан в Пирин – Пухтьо, е направен освет на предишната статуя на Спиро войвода, монтирана до тази на Свети Никола. Организиран е бил и курбан за здраве на всички жители в санданското село. С него управникът Влахов е благодарил и на съселяните си за даденото доверия на изборите.

Дървените фигури на мечките ще бъдат поставени при водопада в центъра на селото. „С кмета на общината Атанас Стоянов имаме намерение да сменим водопровода, да се запълнят дупките по пътя до селото. Ще продължим да облагородяваме центъра, за да е по-приятно както за местните хора, така и за туристите, които идват все по-често“, обясни Георги Влахов. Според него, в селото има възможности за развитие на селски туризъм, има и къщи за гости, но не всички работят. Хората, които не живеят в селото, започват да стягат къщите си и да ги използват като вили през лятото. Тогава идват много туристи, възстановен е и киносалонът, където вече се прожектират, сниманите в село Пирин документални филми, похвали се Влахов пред БНР.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене