Весела Лечева напуска Националния съвет на БСП

След 22 години в БСП олимпийската медалистка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, бивш депутат и министър Весела Лечева обяви в съобщение до медиите, че напуска ръководството на партията. Лечева е член на Националния съвет, а решението си да се раздели с партията е заявила пред Областния съвет на БСП във Велико Търново снощи.

„Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувствието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит“, каза Весела Лечева.

„За съжаление, в последните месеци ръководството на БСП, на което лично аз гласувах доверие, се отклони от този път. То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опонент – ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби задълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната“, заяви Лечева.

Тя посочи, че решението да напусне Националния съвет е обмисляно отдавна, но не е взето лесно. „Съобщавам решението си сега, в края на годината и след местните избори, за да не бъда обвинявана, че съм попречила на кампанията. А и имах, макар и крехка надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ за резултатите. Вместо това чухме поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина. Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове“, коментира Весела Лечева и добави, че не вижда „светлина в тунела“ за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене