Областният управител Мария Димова влезе в ролята на водещ в Радио Благоевград по случай 50-годишния юбилей

Днес областният управител на област Благоевград Мария Димова бе водещ на следобедното информационно предаване на Радио Благоевград „Сюжети от деня“. В рамките на един час г-жа Димова постави фокус върху важните теми, свързани с благотворителните каузи и иновативни подходи в образователния процес и културата в град Банско.

Нейни събеседници бяха Евгения Тренчева – директор на най-старото училище в Банско – Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ и Силвия Терзиева – секретар на читалището в Банско. Пред слушателите на Радио Благоевград бяха разкрити подробности около инициативата им по повод честванията на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска“ и изрисуването на плочките с перото на Паисий, с които са облицовани колоните на фоайето в Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“. Евгения Тренчева и Силвия Терзиева споделиха и за други реализирани техни съвместни инициативи и мероприятия, а областният управител Мария Димова се справи блестящо с ролята си на водещ.

Точно днес е денят, в който преди половин век Радио Благоевград стартира своята програма. Като подарък за рождения ден, областният управител се превъплъти в ролята на журналист и от ефира на радиото се обърна към всички работещи в обществената медия, като им пожела да останат винаги добрият събеседник, който внушава ценности и добродетели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене