Колеж по туризъм Благоевград ще обучава студенти по 5 специалности в Кюстендил

По предложение на кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, Общински съвет гласува докладна записка относно договор за сътрудничество между община Кюстендил и Колеж по туризъм – Благоевград.
Община Кюстендил и Колеж по туризъм проведоха срещи с представители на „Стримон спа“ АД, ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“, „Сдружение по туризъм – Кюстендил“, „ЦПО“ към „УНИ ТЕСТ 1“ ЕООД и „АВС – Е” ЕООД, на които бе изразено желание за съвместно сътрудничество и даване възможност за обучение и работа на учениците, завършващи и завършили средно образование в общините Кюстендил и Благоевград. Целта е да получат по- добро образование и успешна професионална реализация в град Кюстендил.

Специалностите, които предлага Колеж по туризъм Благоевград за обучение в Кюстендил са:
• Курс по здравни грижи, терапия и рехабилитация.
• Бизнес администрация;
• Организация и управление на хотели и ресторанти;
• Организация и управление на туристическото обслужване;
• Иновативен курс по Туристическа анимация и екскурзоводство

Практическата дейност ще се извършва в обекти, членове на Сдружение по туризъм Кюстендил- това са „Стримон спа“ АД и ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“. Теоретичното обучение отново ще е на територията на община Кюстендил и ще се осъществява в оборудвани зали , собственост на „ЦПО“ към „УНИ ТЕСТ 1“ ЕООД.
Предвижда се учениците завършили ПГТ „Никола Йонков Вапцаров“ Кюстендил да се записват в колежа без приемен изпит.

Студентите могат след първата година да изберат втора специалност и паралелно да завършат две висши образования, като за второто висше образование плащат 50% от таксата за обучение.
Студентите завършили висше образование в Колеж по туризъм могат да продължат образованието си в Образователно-квалификационна степен „Магистър“.
Колежът предлага 2 форми на обучение – редовна и задочна, като на основание чл. 42, ал. 9, т. 4 от Закона за висшето образование, студентите имат право да завършат предсрочно обучението си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене