ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ „БАНСКАЛИИ“ ДЕМОНСТРИРА УМЕНИЯТА СИ

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

По повод Международния ден на доброволеца, Доброволно формирование „Банскалии“ направи в с. Гостун показаха уменията си да действат в случай на пожар. На демонстрацията присъстваха общинското ръководство – кметът Стойчо Баненски, заместниците му Сашка Въчкова, Георги Доневичин и Магдалена Юсева, секретарят Иван Докторов и гл. инспектор от РСПБЗН-Банско инж.Димитър Клечеров.

Кметът Стойчо Баненски поздрави членовете на доброволното формирование за готовността им безкористно да работят за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.

В ДФ “Банскалии“ са включени 15 доброволци от цялата община.Те са оборудвани с необходимата техника и екипировка и са обучени за потушаване на пожари в горски и труднодостъпни местности, за действия при наводнения и за издирвателни дейности. За да достигат максимално бързо и близо до инцидентите, доброволците разполагат с пожарна кола, високопроходим автомобил и линейка. Неотдавна, те спечелиха пето място на Национално състезание на доброволните формирования в гр.Габрово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене