/ВИДЕО/ Едни от най-добрите услуги за възрастните хора в България дава социлния дом в Гоце Делчев

„Домът за стари хора в град Гоце Делчев дава едни от най-донрите услиги на потребителите  в България“, каза управителят на социалното заведение, Димитрия Чилева на честването на дванадесет – години от откриването на домът.

Идеята за откриването на социалната услуга за възрастни хора в Гоце Делчев е на общинската управа с която се цели  задоволяване на ежедневните потребности на ползвателите, създаване на условия за социални контакти и възможности възрастните хора да се чувстват неразделна част от обществото, подкрепа за пенсионираните и напуснали активния живот хора да преодолеят психологическата бариера, която ги кара да не се чувстват пренебрегнати и да им осигури условия за пълноценен живот.

Осигурено е медицинско наблюдение, рехабилитация, трудотерапия, културтерапия, разходки, екскурзии. Създадени са и условия за социален контакт между потребителите и техните близки. Рожденият ден на домът за възрастни хора в Гоце Делчев се првърна в истински празник за потребителите. Трогателен момент за пазнуващите бе когато обичаната в неврокопско народна певица Боряна Карпузова изпя „химнът“ на потребителите „Това е моят дом“ по текст на д-р Донка Кочева която също е ползвателка на социалните услуги.  Тя е написала текстът няколко години преди още да знае, че ще постъпи в този дом. На рожден ден – като на рожден ден! Ползвателите пяха заедно с гостуващата им певица, размеиха се подаръци, разряза се и празнична торта, играха се хора.

Точно, както се празнува с близки у дома!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене