Благоевград се вдига на протест под надслов „Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жените“

Близо два месеца след жестокото нападение на благоевградчанката Стефка Терзийска, която бе пребита с метален прът посред бял ден пред дома й, жители на Благоевград излизат на протест под надслов „Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жените“, научи „Фокус“.

В социалните мрежи синът на Стефка – Коста Козас написа:

„Изминаха два месеца, откакто аз и семейството ми се сблъскахме с бруталната действителност в България – действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за убийство. Два месеца, откогато борбата срещу тази действителност се превърна в кауза за нас. През това време не е изминал ден, в който да не научим за поредния случай на насилие – за поредната бита, обезобразена, смачкана жена!

Това е причината, в навечерието на втория месец от опита за убийство на майка ми, да инициираме факелно шествие в подкрепа на жертвите на домашно насилие, на всички жени, които не говорят за това, което се случва в домовете им“.

Шествието ще се проведе на 10 декември в 17.30 часа. То ще започне от мястото, където Стефка бе нападната, а именно улица „Илинден“ № 21. След това ще премине по централния булевард „Св. Св. Кирил и Методий“, ще продължи до административната сграда на Областна дирекция на МВР – Благоевград и ще завърши пред Съдебната палата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене