Приключиха обученията на Общинската комисия БППМН – Гоце Делчев

Приключиха обученията на Общинската комисия БППМН – Гоце Делчев. Последните срещи бяха с нашите петокласници. Анета Георгиева – Вълева и Асен Янкулски, които децата познават от лятната превантивна програма на община Гоце Делчев „Аз избирам доброто“, открехнаха мъничко вратата за предстоящото издание на програмата – Лято 2024.

В рамките на обучението любопитните петокласници задаваха, но и отговаряха на много въпроси. Те се учеха как да се справят с несправедливостите; как да използват силата на думите; от кого да очакват помощ и съдействие в училище и навън; как да минат по пътечката на трудната комуникация, устоявайки правата си и зачитайки правата на другите; как правата им се превръщат в задължение и откъде могат да четат за тях.

Г-жа Анета Георгиева – Вълева, психолог по образование, сподели една техника „да се чувстваме добре всеки ден“, а именно като казваме нещо добро за човек, който в момента го няма (не е пред нас). Важна част, поне в очите на възрастните специалисти, присъстващи с децата на обучението, бе темата за самоконтрол. Самоконтролът, до който достигаме спокойно и в тишина.
И в този последен час с Анета и Асен ние замисляме много нови срещи и им благодарим от сърце!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене