С музикално-поетична програма ще бъде открита изложбата „Завръщане“ на българо-австралийската художничка Аннаел в Исторически музей Петрич

С музикално-поетична програма ще бъде открита изложбата „Завръщане“ на българо-австралийската художничка Аннаел в Исторически музей Петрич. Изложбата е съставена от репродукции на картините, а на откриването ще бъдат прочетени и стихове на художничката, на фона на класическа музика. Изложбата започва на втори декември и ще остане в музея до шести януари, каза за БТА Магдалена Шимова, експерт „Връзки с обществеността“ в музея.

Шимова разказа, че първоначално Аннаел се ориентира върху дълбокопечатната гравюра, но в един момент от живота си изцяло се обръща към маслената живопис, като любопитен факт е, че самостоятелно научава необходимите техники.

Представянето на изложбата ще бъде съпътствано от музикално-поетична програма – нещо, което досега не сме правили и съм сигурна, че ще предизвика интерес, каза експертът. Аннаел създава своите творби, докато слуша класическа музика и представяйки по този начин изложбата, публиката ще се потопи в акта на създаването на тези картини, допълни тя.

Специални гости на откриването ще бъдат оперната певица Гиргина Гиргинова, цигуларят Мичо Димитров и пианистът Владимир Попов. Аннаел пише и стихове, и приказки за деца. Някои от стиховете й ще бъдат прочетени от Пепа Гиргинова, каза Шимова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене