Недоволство: В село Плоски за четири дни след бурята е имало ток само 12 часа

След зимната буря, която остави без ток и вода много селища в страната, сега започват и протестите с търсене на компенсации за дните без електричество. Сериозно недоволство избухна в санданското село Плоски. В последните четири дни ток там е имало само за около 12 часа. Липсата на електричество е довела до много загуби и неудобства, а жителите са категорични, че ще настояват за компенсации.

Тази сутрин в Плоски хората се събраха в центъра на селото, за да изразят недоволството си от проблема с електричеството. Токът спрял в събота и после идвал за много кратки периоди, обикновено с ниско напрежение. Някои от жителите на селото, които гледат по-възрастните си близки, споделят, че ежедневните дейности са почти невъзможни без ток. Същото важи и за семейства с малки деца.

От електроразпределителното дружество обясниха, че е имало повреда в мрежата. Нужно било време, за да се локализира проблемът, а след това да се отстрани. Ток от вчера все пак има, но щетите за хората са големи. В Плоски се оплакват и че не са имали никаква информация за това какво се случва. „Ние ще си търсим правата – това са много часове”, закани се кметът на селото Кирил Катарджиев.

В Плоски токът спирал много често и през лятото, без влиянието на метеорологичните условия. Затова в селото настояват за мащабна подмяна на мрежата и основен ремонт на трафопостовете в района.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене