Инфарктна ситуация: Орех рухна върху микробус

Цяло село протестира за премахване на опасните дървета, заради които загинал шофьор

Дърво рухна върху микробус на пътя Петрич – с. Първомай. Орехът затиснал предната част на буса. Шофьорът успял навреме да спре и не се стигнало до катастрофа, съобщава „Стандарт“.„Цяло чудо е, че човекъ се справи в тази ситуация. По-неопитен водач сигурно нямаше да успее да се отърве невредим. Аз набих спирачки, бях веднага след буса, с мен пътуваха двете ми деца, които доста се уплашиха, но са невредими“, разказа Младен Малечканов, който е треньор по футбол на деца в петричкото село Самуилово.

„Преди месец шофьор не могъл да види от орехите има ли движение на този път и бе пометен от друга кола. След 2-3 седмици в болница издъхна. Какво повече трябва да се случи, за да махнат тези дървета, които застрашават човешки живот. Чакаме вече над 8 месеца да решат да премахнат тези дървета. Заедно с колегите и местните жители ще се вдигнем на протест“, заяви кметът на с. Самуилово Кирил Стоянов. Той предупреди, че следващата седмица ще блокират за 1 час пътя за Македония в опасния участък.

130 ореха до пътя са потенциална опасност за шофьорите, има десетки смъртни случаи заради дърветата – убийци, категоричен е кметът. Не искаме да гинат хора заради опасните дървета, твърди той.

Още през ноември миналата година комисия от общински експерти реши, че дърветата трябва да бъдат изкоренени, защото създават предпоставки за катастрофи. До решението се стигна след десетки жалби на жители на околните села, които твърдят, че дърветата са стари и остават опасни дори и след санитарна сеч.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене