Пред работещите в социалните услуги в община Гоце Делчев, професор Феликс Диаз от Американския университет представи свой Наръчник за лица, грижещи се за болни от деменция

На работна среща днес, пред работещите в социалните услуги в община Гоце Делчев, професорът по психология Феликс Диаз от Американския университет представи свой Наръчник за лица, грижещи се за болни от деменция. Избрах Гоце Делчев защото това е една от общините в България с богато развита мрежа от социални услуги, разкри той. Книгата не се продава и беше предоставена на работещите в социалната сфера. Тя е изключително полезна за всеки, който полага грижи за хора с деменция, без значение дали те са настанени в социален център или за тях се грижат близките им в къщи. От утре наръчникът ще е на разположение за заемане от проявяващите интерес чрез читалищната библиотека в град Гоце Делчев.

През месец януари проф. Диаз ще проведе практическо обучение с работещите в социалните домове, свързано с грижите за дементно болни, потребители с умствени и психични разстройства, настанени в социалните центрове в град Гоце Делчев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене