ДНСК прие без забележка новата спортна зала в Гоце Делчев

Държавната приемателна комисия прие бези никакви забележки новата многофункционална спортна зала в Гоце Делчев. Спортният комплекс вече има разрешение за ползване, което е издадено от Дирекцията за национален и строителен контрол.

„Такова съоръжение няма в Пиринския край. Сега ще определим дата за официалното откриване на обекта, макар че вече се използва от децата, младежите и спортистите в града и региона. Вярваме, че с новата придобивка ще помогнем за развитието на спорта и за създаването на елитни спортисти”, заяви кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Залата бе построена след отпускането на 3,5 млн. лв. от републиканския бюджет. Още 500 000 лева осигури от собствения си бюджет общината. Спортното съоръжение е с 1200 седящи места и още 500 правостоящи. В него може да се тренира и провеждат състезания по хандбал, баскетбол, волейбол, борба, бойни спортове, тенис на корт. От община Гоце Делчев обмислят да превърнат частта от градския парк между градския стадион и залата в паркинг, за да се реши проблема с паркирането по време на мачове и други спортни и музикални събития.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене