Областният управител проведе среща във връзка с подготовката за зимния сезон

В Конферентната зала на Областна администрация Благоевград, областният управител на област Благоевград Мария Димова събра членовете на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита от бедствия. Срещата бе проведена с цел оптимизиране на организацията и координиране на дейностите по подготовката на областта през зимен сезон 2023-2024 г.

Всички институции докладваха за готовността да посрещнат зимния сезон, за предприетите и предстоящи дейности във връзка с подготовката за зимните условия.

По време на срещата стана ясно, че във всички институции са подготвени планове за работа при усложнена зимна обстановка, извършена е профилактика на съоръжения и обходи на трасета на електропроводи. От ЕРМ Запад съобщиха, че имат готовност с високопроходима техника за евентуални неотложни аварийно-възстановителни дейности.

Взети са всички мерки за здравното и медицинско осигуряване на населението в област Благоевград при зимна обстановка. Предприети са превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през предстоящия зимен сезон.

Фирмите, с които АПИ има сключени договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и автомагистрала „Струма“, в частта й на територията на област Благоевград – ДЗЗД „Зимно поддържане област Благоевград“ и Мегаинвест –холд ЕООД“ докладваха, че имат готовност с техника, материали и денонощни дежурства.

„Надявам се, че всички отговорни институции, които присъстваме днес тук, ще направим добра организация, за да обезпечим зимния сезон и да сме готови да посрещнем всяка извънредна ситуация” – зави областният управител Мария Димова.

Ръководството на Областна администрация Благоевград и експерти осъществяват непрекъснат контакт с общинските кметове на територията на областта във връзка с тяхната готовност за посрещане на зимните условия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене