ВИДЕО: В Гоце Делчев – родолюбив събор в навечерието на коледа

„Да развеем знамената“, е кампания на Национално движение „Хан Кубрат“ която провежда в различни градове в страната. През уикенда, движението проведе родолюбив събор в Гоце Делчев, съвместно с Национален мотоклуб „Велика България“ в което се включиха и рокери от Гоце Делчев. С кампанията си, неправителствената организация искат да припомнят на българина, че има славна история, да го накарат да не забравя великите личности и да почита традициите и обичаите. В гадът-домакин на поредният Родолюбив събор, Национално движение „Хан Кубрат“ бяха придружени от пернишката кукерска група които възпроизведоха древният български обичай на кукерските игри, а популярната народна певица Поли Паскова, придружена от фолклорен танцов ансамбъл „Мездра“ изнесоха незабравим за неврокопчани концерт. Събитието бе уважено от кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов и народният представител Богдан Боцев.
„За мен, Гоце Делчев е един прекрасен край в сърцето на Пиринска Македония. През годините, този край е дал големи личности – спортисти, деятели революционери. Честта да бъдем ваши гости за нас е огромна и винаги ще бъдете в нашите сърца“. Тези думи на благодарност, председателят на НД „Хан Кубрат“, Веселин Костов, се обърна към кмета Москов. От своя страна, ръководството на Националния мотоклуб „Велика България“, съратници на движението „Хан Кубрат“, с радост обявиха, че възраждат поделението на мотоклуба в Гоце Делчев.
Народната певица Поли Паскова, покани на сцената кмета Владимир Москов за да му подари последният си албум „Любов и светлина“ и му благодари за гостоприемството на града, като му пожела небесна закрила на него и хората живеещи в общината.
„Да се надяваме, че ще имате повече последователи, защото в днешните времена ни трябва повече патриотизъм“, каза градоначалникът, Владимир Москов.
Председателят на НД „Хан Кубрат“, Веселин Костов, благодари на общинската управа в лицето на кмета Москов за изключителното гостоприемство проявено към кампанията на родолюбивото движение и за перфектната организация на събитието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене