Съдов хирург от АСК УМБАЛ Токуда ще преглежда в Сандански

Д-р Борис Илчев от Клиника по съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, ще преглежда в гр. Сандански на 9-10 декември 2023 г.

Прегледите ще се извършват в МДЛ „Мед-Диа“, гр. Сандански, ул. Осми Март № 5, с предварително записан час на тел. +359 87 8589048

Консултациите са насочени към пациенти със съмнения или с вече диагностицирани артериални и венозни заболявания – недостатъчно кръвоснабдяване на долни и горни крайници, тромбози, стеснения на артериите, аневризми, венозни тромбози и тромбофлебити, варикоза („разширени вени“), съдови травми и артерио-венозни малформации и др.

Прегледът включва и Доплерсонографско изследване(Eхо-Доплер) на кръвоносните съдове.

„Повечето от ампутациите, които се извършват в България, са резултат от състояния, свързани с артериални заболявания на долните крайници, които при навременна диагностика и специализирано лечение могат да бъдат коригирани навреме и да се избегне ампутирането на засегнатия крайник. Това е причината да предоставим възможност на хората в Сандански да получат квалифицирана помощ и възможност за ранно диагностициране от лекар, познаващ всички методи за съвременно лечение на тези заболявания.“, споделя проф. Васил Червенков, началник на екипа, от който д-р Илчев е част.

Всяка година в Клиниката по съдова хирургия в АСК УМБАЛ Токуда се извършват над 1400 операции, 70% от които са на артериални съдове, като при 55% от тях се прилагат ендоваскуларни (т.нар минимално инвазивни или „безкръвни“) методи. Специалистите на клиниката рутинно извършват и хибридни съдови интервенции.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене