Курортът Добринище очаква силен зимен сезон

Добринище е предпочитана дестинация, както от български, така и от чуждестранни туристи. Градчето привлича със ски писти и лечебни минерални води, както и с по-ниските си цени в сравнение с Банско.

Първата задача, по която работи новият кмет Иван Сакарев, е свързана с една нова програма за разширяване на детските градини. Също така смята да направи добра рекламна кампания на курорта, за да достигнат до повече хора. Ще работи и за повече инвестиции.

А Добринище посреща новия туристически сезон с обновени улици.

В изпълнение на инвестиционната програма на община Банско за 2023 г., редица улици в градчето бяха ремонтирани. С подновена асфалтова настилка и бордюри са улиците „Григор Пърличев“, „П.Р.Славейков“, „Крушево“ и „Гоце Делчев“.

„Работата по реновирането и ремонта на уличната мрежа и градската инфраструктура на Добринище ще продължи и през следващата година“, допълни Сакарев.

Богата културна програма са подготвили за коледно-новогодишните празници, но най-много искат да популяризират празника на добринищката капама, в която да редставят традиционните ястия. Събитието все още няма конкретна дата, но ще бъде в края на декември.

А бъдещето на курорта Сакарев вижда като едно чисто, спокойно градче и развиващ се европейски курорт.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене