Грантаджиите в паника от законопроекта на Пеевски

По страха от осветляване на финансирането им можете да познаете медиите от Фабриката за фалшиви новини.

Това доказаха самите глашатаи на задкулисието, които настървено започнаха да критикуват от първата минута предложението на депутата и наш издател Делян Пеевски и колегите му от ДПС Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева зазаконови промени, които ще доведат до пълна прозрачност във финансирането на медиите.

Щатната служителка в костовисткия сайт „Медиапул“ Полина Паунова например вчера пробута през българската секция на „Дойче веле“ яростен вопъл, че законопроектът целял да се ударят определени медии.

Причината за този писък е, че нейната работодателка и бивша говорителка на Иван Костов Стояна Георгиева се е разпознала като една от „издателките“, чиито непазарни принципи на съществуване ще излязат наяве.

По документи „Медиапул“ е собственост на Георгиева като физическо лице и НПО, в чието ръководство пак е Георгиева. Лицемерната причина за това е, че от една страна, Георгиева като шеф на сайта може да кандидатства за тлъсти грантове от чуждестранни фондации, а от друга – НПО-то, в което пак е Георгиева, също може да прибира пари с оправданието, че издава сайт.

/blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене