Ученици с грамоти и парични награди от конкурс на Ротари клуб – Гоце Делчев

229 ученици от първи до дванадесети клас от област Благоевград се състезаваха с есета, стихотворения и рисунки в първия конкурс, посветен на Деня на народните будители, който бе учреден от Ротари клуб – Гоце Делчев.

На официална церемония снощи ротарианците раздадоха наградите на призьорите от трите възрастови групи, които освен грамоти за великолепните си творби, получиха и парични награди от 30 до 100 лева.

С грамоти бяха удостоени всички участници в конкурса и директори на учебни заведения в региона.

Специална благодарствена грамота председателят на ротарианците Тони Бозаджиев връчи на директора на СОУ „Св. Св. „Кирил и Методий“ – с. Гърмен Стоян Стругов, както и на учителския колектив, който се справи повече от перфектно с организацията и провеждането на творческата надпревара.

Комисията в състав: Валентина Хасимова, Величка Делчева, Зорка Цветкова и Ваня Балтаджиева, оповести официално резултатите от конкурса, посветен на Деня на народните будители – 1 ноември.

В първата категория – от 5-и до 8-и клас, участниците бяха 70 със 75 творби. Комисията  присъди първото място в тази група на седмокласника Иван Пашалиев за прекрасното му есе по темата. Иван Пашалиев е ученик в Първо ОУ Св. Св. „Кирил  и Методий“ – Гоце Делчев.

Второто място бе присъдено на Валери Добрев, ученик в 7-и клас от ОУ „Св. Св. Козма и Дамян” – Сандански. Той участви със стихотворение. Третото място в категорията достойно зае стихотворението на петокласничката Катрин Дерменджиева от Петрич, която учи в Трето ОУ „Гоце Делчев”.

В категорията от 9-и до 12-и клас на първо място комисията класира есето на единадесетокласничката от НПГ ”Димитър Талев“ Благовестка Кръстева, на второ място бе класирано есето на Крум Динев – ученик в 7-и клас в ПМГ ”Яне Сандански“ – Гоце Делчев, а третото място получи есето на деветокласничката Мария Търтова от същата гимназия.

Три призови награди присъди комисията и на малките художници в категорията от 1-ви до 5-и клас, в която със свои рисунки участваха 125 ученици. Първото място взе рисунката на второкласника от ОУ ”Климент Охридски“ в гоцеделчевското село Борово – Александър Зеемджиков.

На второ място бе класирана рисунката на Исмаил Ерук – ученик от трети клас в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Якоруда. Третото място при най-малките взе рисунката на чаровната Авушка Кунгю, също от основното училище в Якоруда.

Председателят на Ротари клуб – Гоце Делчев благодари на всички участници в конкурса и на техните родители и учители и с ръка на сърцето призна, че такъв успех и такъв интерес не е очаквал.

Първият председател на ротарианците – бизнесменът Стоил Караилиев, много развълнуван след прочита на първите есета в двете категории, без да крие емоция и възхищение от таланта и патриотизма на подрастващите, обеща през новата 2015 г. още много специални ученически и детски инициативи, както и повече изненади.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене