Инж. Огнян Атанасов: Община Кюстендил ще продължи традицията да поема всички разходи за стадион „Осогово”

Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов и ресорният зам.- кмет по спорта Кристиян Иванчов се срещнаха с представители на спортните клубове от града на стадион Осогово. Бяха обсъдени проблеми свързани с ремонти на спортните съоръжения, поддръжка на стадиона, инвестиции, организация на паркирането. Кметът инж. Атанасов увери присъстващите, че община Кюстендил ще продължи традицията да поема всички разходи за стадион „Осогово“ и да не се събират наеми от клубовете. В началото на срещата кметът и зам.- кметът заявиха, че решенията ще бъдат вземани заедно със спортните деятели, така че да гарантират нормалната им работа и високи спортни успехи.

Финансирането на нова лекоатлетическа писта, която ще се ползва не само от активно спортуващите, но и от целият град, беше определено като приоритет от присъстващите.
Инж. Атанасов посочи, че целта е да се вземат решенията заедно, а не „кметът каза“.
„Два пъти се натъквам на ситуацията: Новият кмет забрани, а новият кмет не знаеше“, категоричен е инж. Атанасов.
Кметът инж. Атанасов посочи, че ще бъде направено всичко възможно минералната вода да стигне до стадиона, каквото предложение имаше като общински съветник треньорът Валентин Райчев.

„Имаме намерението и доброто желание да продължим да развиваме спортната база, да се направят поетапно подобрения, чрез медиация да се опитаме да решим там където има проблеми между клубовете, там където е необходимо да се направят отстъпки от едната или от другата страна. Ние пък респективно ще поемем ангажименти за подобряване на условията във въпросните зали и искахме да чуем за ваши наболели проблеми и да помолим да говорите с членовете на вашите клубове да можем по- дълго време да запазим базата. Ако ви прави впечатление някъде да има проблеми- например течове, да подавате сигнали своевременно. Най- вече искаме да ви чуем вас, да чуем вашите проблеми, да видим какво може да бъде решавано и сме отворени към предложения“, заяви инж. Атанасов.

„ По всяко време можете да се обръщате за всичко към нас, за да могат възникналите проблеми да бъдат решавани, заяви ресорният зам. – кмет Кристиян Иванчов.
„Пак казвам, няма да стане всичко наведнъж с магическа пръчка, ще се прави поетапно в зависимост от финансовите възможности. Надявам се да няма противоречия защо първо е едната зала, после другата- всички сте важни, в зависимост от финансовия ресурс, с който разполага общината ще се действа поетапно“, уточни инж. Атанасов.
Имаше предложение залите на стадиона да се ползват по график от всички треньори, както е практиката в училищата с физкултурната зала.
„Нека с графици, толерантност и човечност помежду си да направим така, че всички да работим“, каза Слави Кашкин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене