Авджиите от Пиринско удариха аверите си в земята, ето какви зверове повалиха СНИМКИ

Ловците от Благоевград отстреляха 26 вълци, колегите им от Сандански – по лисици – 98, в Струмяни се похвалиха с 21 повалени чакали

В дебатите и разискванията по темата за хищниците по време на общите събрания в осемте сдружения от Югозападна България след края на миналия сезон бяха правилно насочени, че най-подходящият момент за регулирането им е сезонът за лов на диви свине, съобщава Struma.bg.

В ловните полета на Югозапада, където балансът между хищници и дивеч е нарушен, последиците са трайно негативни. Все още има достатъчно време и ловни излети проблемът да бъде осъзнат от всички ловци.

Отстреляните вълци в осемте сдружения от Югозападна България до този момент са 55, като най-добри показатели в този раздел са постиженията на ловците от сдруженията в Благоевград, Сандански и Струмяни – съответно с 26, 10  и 9 броя.

От дружинките адмирации заслужават ловците от с. Крушица към сдружението в Струмяни, които за пет излета имат шест вълка.  При отстрела на лисици лидер в битката са ловците от сдружението в Сандански с 98 лисици, следвани от колегите им в Благоевград и Гоце Делчев съответно с 52 и 38 броя.

Чакалът е прогресивно нарастващ вид особено по поречието на р. Струма и това е лоша новина за дребния дивеч в тези ловни полета. Най-добре това са осъзнали ловците в Струмяни с 21 отстреляни чакала и Петрич с 11.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене