50 семейства от община Разлог отпразнуваха заедно годишнини от своите “Златни” и “Сребърни” сватби

В навечерието на Деня на Християнското семейство, 30 “Златни” и 20 “Сребърни” юбиляри, подновиха заедно своите брачни обети, а за свои символични кумове избраха инж. Красимир Герчев (кмет на община Разлог) и неговата съпруга Ирина.
В събота вечер 50 празнуващи двойки от цялата община бяха дарувани с китка здравец от младо семейство и заедно преминаха под празнична арка, по пътя отново към заветното “ДА”.
Вълнуващия и емоционален момент юбилярите споделиха със своите кумове – семейство Герчеви, както и семействата на зам.-кметовете инж. Костова и г-н Зайков, пред които положиха подписите си в Летописната книга “Златни и Сребърни сватби на община Разлог”- пазител на вечната любов и вярност на стотици семейства.
С пожелания за още дълги години семейно щастие, любов и разбирателство, кметът на община Разлог връчи на всички празнуващи специални брачни свидетелства. В знак на благодарност, както повеляват българските традиции и обичаи, семействата даруваха своите кумове с китка здравец, бяла кърпа и точилка, с които бе поведено и кумското хоро. Тържествената церемония продължи със специална изненада от семейство Герчеви- танцов поздрав, с участието на Танцов състав “Рилска самодива” – с. Бачево.
В празничната вечер бяха предадени от ръцете на “Златните” юбиляри в ръцете на “Сребърните” и символите на любовта – обредна питка и пламъкът на семейния огнище. С наричания за семейно щастие и любов, традицията продължи и към най-младото семейство, с посланието да растат и да се множат жителите на общината.
През 2023-та година общо 135 семейства от цялата община празнуват 50 и 25 години семеен живот. Организаторите на празничното събития, с история от 1985-та година, ще уважат и всички юбиляри, които нямаха възможност да присъстват на церемония. През следващите дни, служители на Община Разлог и Обреден дом- град Разлог ще посетят и останалите пазители на семейното огнище, които ще получат своите юбилейни брачни свидетелства с печата на Община Разлог.

Може да бъде изображение с книга, дневник и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 11 души, сватба и дайс

Може да бъде изображение с 8 души и маса

Може да бъде изображение с 12 души, цвете, сватба и дайс

Може да бъде изображение с 6 души, цвете и сватба

Може да бъде изображение с 5 души, цвете, дайс и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 5 души и цвете

Може да бъде изображение с 2 души

Може да бъде изображение с 6 души и сватба

Може да бъде изображение с 8 души

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене