АФЕРАТА „ЕМИ ТУРС“! Прокуратурата подхвана скандалната Емилия Вретенарова, а тя продаде фирмата си! В схемата и училищният директор на Кочан!

`Преди няколко седмици Топ Преса направи разкрития свързани със скандална туроператорка от Гоце Делчев. Случая се разшумя доста и получихме сериозни реакции. Първоизточник на информацията ни по въпросните разкрития беше г-н Васил Ангелов дългогодишен туроператор от Благоевград. Припомняме случая тук:

МЕГА СКАНДАЛ! Прокуратурата привиква клиенти на скандален неврокопски „туроператор“ заради крупна измама!

СЛЕД ПУБЛИКУВАНЕТО НА СКАНДАЛА, ВЪПРОСНАТА ДАМА ОБЕКТ НА ТЕЗИ РАЗКРИТИЯ ПЪРВО НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НИ ПРИТИСНЕ ДА ОСУЕТИМ РАЗСЛЕДВАНЕТО СИ И КАТО НЕ ВИДЯ, ЧЕ ЩЕ СТАНЕ НИ ОБВИНИ В ЛЪЖИ…. ДНЕС ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КОЙ ЛЪЖЕ И КОЙ ПРАВИ МАШИНАЦИИ.

Господин Ангелов отново поиска думата и ето ви истината с документи и факти:

Относно: Случаят за лъжкинята Емилия Вретенарова

Сигурно си задавате въпроса, защо е този епитет – ами просто заради истината.

Нямах намерение отново да се занимавам с такава непочтена личност. Наляво и надясно въпросната твърди, че ние лъжем и опетняваме доброто й име, а на нея „съвестта й е чиста“.

Аз просто искам да и задам няколко въпроса, да отговори – лъжа ли е или истина?!

  • Вярно ли е, че през м.юли 2022г. те извиках в Благоевград и ти направих

сериозно предупреждение, че е грубо нарушение на финансовата дисциплина, като бавиш по 2 – 3 месеца отчетите пред счетоводството и все по-малко пари отчиташ /лесно може да се провери/?!

  • Вярно ли е, че в края на същия месец създаваш фирма, дублираща името ми Оазис, докато все още работиш при мен. Правиш публикации и записваш туристи от името на моята агенция – Оазис-А, а даваш телефони за контакт на новата ти фирма?! Това как се нарича?!

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 (реклама на Оазис, телефон за контакт на новата ти Агенция)

  • Вярно ли е, че м.октомври 2022г. те водих, заедно с останалите колеги, да гледаш легловата база в Гърция за следващия летен сезон и ти нито дума не обели затова, че имаш фирма. Това морално ли е госпожо, не знам как да те наричам?
  • Вярно ли е, че представи лъжливи документи, за да получиш лиценз за туроператор. Ти и колежката ти в офиса Марияна сте със средно образование. Представи дипломата за висше образование по специалност „Туризъм“ /каквото е изискването, за да получиш лиценз/ на човек, който пред мен декларира, че няма за случая нищо общо с твоята фирма.
  • Вярно ли е, че миналата година по това време разнесе оферти и събра пари от името на ТА Оазис-А от абитуриенти и нищо не отчете от тези суми – по твои думи 11 автобуса? Това са много пари, грубо 440 туриста Х 100 лв капаро – над 40 хиляди лева. Как го наричаш това?! Тук има и много други важни подробности, които говорят за твоя морал и как спазваш законите, но това на друго място.
  • Вярно ли е, че виждайки негативни обществените нагласи от това, че присвои името на фирмата ми – Оазис, пъргаво създаде нова фирма Еми Турс?

 

Кое от това е откровена лъжа, както обичаш да казваш.

Спирам до тук, защото срещу теб е образувано наказателно производство и още неща ще станат известни на по-късен етап.

ПРИЛОЖЕНИЕ 2 Документ за образувано досъдебно наказателно производство.

 

В момента минаваш по училищата и твърдиш, че всичко е клевети по твой адрес. И след като „съвестта ти е чиста“ и всички проверки са доказали, че „документите ти са изрядни“, защо се тресеш от страх и прехвърляш фирмата ти Еми Турс на дъщеря ти – Гергана Вретенарова. Ти сега каква длъжност изпълняваш в тази фирма  – казвай и това в училищата!

ПРИЛОЖЕНИЕ 3 Прилагам документ, че си прехвърлила фирмата.

Аз лично много добре те познавам – ти от очевидната истина се отричаш и се кълнеш, че си права!

Не знам в кой Господ вярваш! Сложила си снимка на рамото ти с гълъб – тази красива и невинна птица. На рамото ти трябва да виси лешояд – най-скромно казано!

А сега да видите какви директори на училища все още има в нашата образователна система. Става дума за нейния ортак, така наречен директор на училището в село Кочан – Гълъб Чаушев.

Аз ще изброя само фактите, а Вие ще прецените заслужава ли такъв човек да оглавява училище, защото арогантността и самозабравянето му нямат граници.

Преди няколко дни абитуриенти от неговото училище, научавайки че прокурор от Гоце Делчев и образувал досъдебно наказателно производство /вече стана дума за това/, изявяват желание да пътуват с ТА Оазис-А и събират подписка /подписана от 45 души/, с която изявяват желание, но внесеното от тях капаро в размер на 100 лв. на човек искат да им бъде върнато от ТА Еми Турс. И тя какво им отговаря: „По договор не дължа да ги върна“ – отново непознаване или непочтеност. Имаме списък с имената и подписите на учениците – нали ще се съгласите, че насила никого не може да се накара да се подпише.

И за да постъпя по канон се обърнах към директора на училището, като смятах, че разговарям с директор, а не с измекяр.

Помолих го да организира среща с абитуриентите, на която да бъдат представени офертите на фирмата ми и учениците да кажат с кой желаят да пътуват. Той се съгласи. А на моят екип, пристигайки на място в училището, отказва такава среща, като същевременно обработва учениците, да не пътуват с Оазис-А, а с Еми Турс.

Аз бях изумен и не можах да повярвам, че такова нещо може да направи директор на училище!

Подобен проблем имах в ПМГ – Гоце Делчев, но там за разлика от този двуличник, директорката г-жа Божикова, лично организира среща на всички туроператори с абитуриентите. На срещата присъствахме 5 туроператора и на всички се даде възможност да представят офертите си  – за което аз й изказах благодарност и похвала.

А този хитрец и лъжлив господин отказа среща на моите хора, пътували до там 200 км., а на другия ден организира среща на лъжкинята и нейният ординарец така наречения Исмет, и започва една агитация и плюене по фирмата ми в негово присъствие.

Сама се хвали колко добре организирала абитуриетски екскурзии, но пропуска да спомене, че тази година Абитуриентски бал 2023, в НПГ „Димитър Талев“ е излъгала абитуриентите за името на хотела – обещала им е, че ще ги настани в хотел Tusan Beach Resort, а ги е настанила в съвсем друг хотел при лоши условия и учениците са събирали подписка да се оплачат, защото са останали безкрайно недоволни.

В тазгодишните оферти предлага активно, като много престижен, за да зарибява, хотел Гранд Паша. В действителност тази година хотелът не приема Абитуриенти.

А видите ли, след като тя е напуснала, фирмата е започнала да загива.

Какви ли не лъжи не чух на този запис, а и преди това, когато са посещавали различните училища.

На въпрос на учениците, защо не е представена оферта от ТА Оазис-А, отговорът е, че такава фирма не съществува, че въпросната Емилия Вретенарова е била Оазис, а сега е Еми Турс.

С голямо изумление чух много лъжи и плюене по фирмата ми, а все пак тази фирма я е учила да работи и 16 години и е давала хляб!

Каква наглост да твърдиш, че Туристическа Агенция „Оазис-А“ предлага само един хотел, защото никоя Агенция на турския пазар не иска да работи с Оазис.

Ами може ли ти до края на миналата година да работиш в Оазис и само за няколко месеца понеже „Великата“ леля Еми я няма в Оазис света загива. Агенцията вече не е приемана – нямам коментар за такава налудничавост и да забравя кой я е учил на туризъм.

И понеже се самоизтъква, казал съм й и пак ще й кажа на тази неблагодарница: „Оазис я е имало много преди нея, има я сега и ще има и без нея“.

Слава Богу от момента, в който я освободих дисциплинарно за лъжи, измама и злоупотреба с доверието на фирмата, за нейно сведение лишавайки се от „услугите й“ ние сме в много по-добро финансово състояние. Можахме да закупим автобус „Мерцедес“ – 30 места /на 9г./ и „Ивеко“ – 24 места, от приходите „умнице“ без кредити.

Опитала си се да унижиш новия ми служител Фатме. Ти не можеш да стъпиш на малкия пръст на Фатме. Тя е много почтен и стойностен човек. Само за няколко месеца направи чудеса, а аз на теб ще кажа: „Ти май много си си повярвала“. С лъжа и измама, рано или късно, до никъде не се стига.

А на твоя ординарец, т.нар. „управител“ искам да кажа, понеже чух че се хвали, че е добър екскурзовод – така е! Като екскурзовод съм го награждавал. Васил Ангелов е и наказвал и награждавал. Така е, показваш писмото в което пиша, че награждавам Исмет. Останал съм доволен в случая – наградил съм го. Но защо не покажеш и писмата, които ти изпращах да се отчиташ на време, което ти не правеше. И какво всеки път ти повтарях: „Работата е добра, когато е добра отчетността!“.

Но той показа колко е грамотен, участвайки сега в комбините на „леля Еми“. Понеже е много „просветен“ заявява в едно училище: „И да вземат лиценза на леля Еми, аз поемам нещата“. Ти, драги ми господинчо, нормално е да не познаваш нещата – вземайки лиценза, ти оставаш безработен!

Васил АНГЕЛОВ

Васил АНГЕЛОВ

С нея ще си доказваме нещата на друго място, тя знае къде. Но моля те, храбра ми туроператорке,  отговори на поставените въпроси, истина ли са или лъжа?

Само една невярна дума, ако има, аз сам ще се откажа от моя лиценз.

А на твоя съратник и съпричастник, който за жалост, все още изпълнява функцийте на директор, искам да кажа: Като какво поведение е да откажеш на агенция да се срещне с учениците и на другия ден да организираш среща, на която да се надпреварвате да плюете по агенцията ми. Ти даваш терен и ставаш съучастник в обругаване доброто име на агенцията ми, което е подсъдимо, вместо да осигуриш равнопоставеност. Училището не ти е бащиния.

Знаеш, че дълги години съм в туризма, знаеш, че съм бил директор на голямо и много престижно предприятие.

Член съм на авторитетни професионални организации в туризма, доайен съм на туризма в Пиринския край. Мога да ти изброя редица мои инициативи в туристическия бранш и преди и сега, които са с национално значение, но да се говори така с мен просто не ти приляга, нито на възрастта, нито на професията, която заемаш.

Това са само част от „истините“ на „голямата Еми“.

Наистина е много много неприятно да занимаваш аудиторията с подобни сюжети.

Но човек живее за едната  чест и истината над всичко.

АВТОР: ВАСИЛ АНГЕЛОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене