Откриват „Есента на пътешественика“ в благоевградския музей

Фотографската изложба „Есен на пътешественика в музея“ ще бъде открита днес от 17:30 ч. в зала „Временни изложби“ на Регионалния исторически музей в Благоевград.

Събитието ще доведе в областния център за трета поредна година професионалните пътешественици и разказвачи от Асоциацията на българските журналистите и писателите по туризма – АБУЖЕТ. Регионалният исторически музей отново ще стане отправна точка за далечни и близки дестинации като Куба, Перу, Ирландия, Испания, Норвегия, Беларус и много други.

„Есента на пътешественика“ ще ви представи в емоционални фотографии избора на професионалните пътешественици и разказвачи от АБУЖЕТ от близки и далечни дестинации. Куба, Перу, йеменският остров Сокотра, Грузия, Армения, Беларус, Норвегия са само част от местата, с които ще ви нагостим. За първи път гости ще бъдат колегите ни от Международната федерация на журналистите и писателите по туризма – FIJET, които ще ни почерпят с техни любими местенца по света. Студенти и преподаватели от Катедра „Туризъм“ на Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще ни разходят до Амстердам с техен интригуващ проект. За десерт ни очаква представяне на две нови книги с автори членове на АБУЖЕТ – „21 уикенда“ от Пламен Старев и Кристиан Минчев, и стихосбирката „Слънчево изригване“ от Павлина Михайлова“, каза един от организаторите, Симана Марковска.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене