Стоян Стоев: Станахме свидетели на първия опит за контролиран вот в Общинския съвет на Сандански

Станахме свидетели на първия опит за контролиран вот в Общинския съвет на Сандански. Явно някой е бил инструктиран да сложи точка на бюлетината си, за да се проследи как е гласувал. Това съобщи общинският съветник Стоян Стоев след днешния пореден неуспешен опит за избор на председател на Общинския съвет.

Припомняме, че издигнатият от ВМРО кандидат Георги Батев събра 14 гласа. Петнайстата бюлетина, която щеше да му осигури председателското място, обаче бе белязана с точка, което бе видяно от един от съветниците. “Явно така е бил инструктиран, за да се проследи как е гласувал. Какво е получил в замяна този общински съветник не искам да мисля”, коментира Стоян Стоев.

Последва спор и гласуване, в което надделя мнението, че бюлетината трябва да бъде определена като невалидна. Така ще има ново гласуване за председател на ОБС следващата сряда, а все по-ясно се очертава коалицията, която ще управлява Сандански в следващите 4 години.

Ето и пълната позиция на Стоян Стоев за създалата се днес ситуация в Общинския съвет:

“Грозно, по-грозно, избор на председател на Общински съвет в Сандански.

Така мога да резюмирам случилото се днес.

След като миналата седмица опозицията бяхме на косъм да завоюваме победа, сега се оказа, че управляващите са успели да си договорят сериозна подкрепа в местния парламент.

Мисля, че отбелязахме и дъно като станахме свидетели на първия опит за контролиран вот в Общинския съвет.

Явно някой е бил инструктиран да сложи точка на бюлетината си, за да се проследи как е гласувал.

Какво е получил в замяна не искам да мисля.

Това обаче се оказа и причината да се провали гласуването и другата седмица ще има нов опит за избор на председател.

От сега зная, че ние отново ще сме на страната на опозицията. Всички други сами трябва да вземат решение дали са част от управлението на Атанас Стоянов или не са.

А срещу какво са дали гласовете си скоро всички ще видим. Защото вече се говори за постове в дружества, за заместник-кметски места, за надзори на апетитни проекти и какво ли още не.

Ние обаче няма да мълчим и тепърва ще покажем всяка схема и всяка разпределена порция от зараждащата се бизнес коалиция, която иска да управлява Сандански.

Едно е хубаво – когато в края на деня знаеш, че си постъпил принципно и последователно. Затова и благодаря на всички, които успяха да удържат тази позиция!”

Стоян Стоев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене