Увеличават броя на групите в ДГ „Звънче“ в Петрич след ремонт на сградата

Одобрено е проектното предложение на Община Петрич по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователна среда“, за извършването на основен ремонт на централна сграда на ДГ №2 „Звънче“ – Петрич, в която до този момент съществуват само две групи, а след ремонтните дейности те ще бъдат четири.
В тази сграда сега се помещава и Дневен център „Слънце“, който ще се настани в новоизградения Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.

По проект се предвижда:
✅ цялостен ремонт и подмяна на компрометирани покривни елементи и покрития;
✅ цялостно саниране на сградата на детската градина;
✅ цялостна подмяна на дограмата;
✅ изграждане на нов навес над терасата на второ ниво – метална конструкция и поликарбонатно покритие.

Основната сграда е разделена на четири зони, с капацитет за четири градински групи. Във всяка са разположени помещения за дневна занималня и спалня, трапезария, разливна, умивалня и санитарно помещение. На всеки етаж, срещу двете стълбища, са разположени четири кабинета. Южните помещения на първи етаж са достъпни за хора с намалена двигателна способност в това число и с увреждания. На първо ниво в южната част е поместен лекарски кабинет, а на второ ниво кабинет за административно обслужване. В северната част на първо ниво се разполага кабинет за логопед, психолог и ресурсен кабинет. По този начин лекарския кабинет и кабинета за логопед, психолог и ресурсен кабинет стават достъпни за хора с увреждания, тъй като са разположени на първо ниво.
Предвижда се изграждане на допълнителен санитарен възел за хора в неравностойно положение.
Сумата за изпълнение на СМР дейностите за сградата е 943 999,87 лева с ДДС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене