„Меридиан“ ЕООД ще чисти от сняг пътищата в община Дупница срещу 236,34 лв. на км

Фирмата от Дупница „Меридиан“ ЕООД, собственост на Райна Георгиева, за поредна година спечели обществена поръчка за зимното поддържане на пътища и улици на територията на общината. Оценителната комисия класира на първо място местното дружество, което през последните 10 г. е без конкуренция и редовно печели поръчката за зимното поддържане на община Дупница. Единственият й конкурент – „Мегаинвест-холд“ ЕООД от София на Цветан Цветанов, е отстранен от комисията заради установено влязло в сила наказателно постановление.

Прогнозната стойност, обявена от общинската администрация в Дупница за изпълнение на заданието, е 278 000 лв., а офертата на „Меридиан“ ЕООД е да чисти от снега срещу сумата от 236,34 лв. за км.

Дупнишката фирма ще чисти от снега градската улична мрежа с дължина 78,200 км, както и 85,00 км, попадащи в обхвата на общинските пътища и извънградската улична мрежа в рамките на населените места, включително и гробищните паркове на 16-те села.

Снегопочистването и обезопасяването на пътищата против хлъзгане трябва да се извършва до опорен пункт в съответното населено място – кметство, автобусна спирка, училище, детска градина, магазин, обръщало и др., като съответният пункт се определя преди започване на зимния сезон от кмета или кметския наместник на селото. Фирмата ще трябва да реагира светкавично и само в рамките на 1 час от получаване на сигнала за обледяване да стартира обезопасяване на пътищата. За снегопочистване и обезопасяване на пътищата против хлъзгане има до 6 часа за реакция от започване на снеговалежа.

Както „Струма“ писа, първите общини в Югозапада, които избраха фирмите, отговарящи за снегопочистването, са Благоевград и Сандански. В Благоевград местното дружество „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов ще чисти от снега общинската пътна мрежа срещу сумата от 746 708 90 лв., а в Сандански през следващите 2 г. фирмата „Пътно поддържане Сандански“ ЕООД на Красимир Дуков отново ще чисти от снега пътищата срещу 1 234 250 лв.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене