Близо 600 души получаващи помощи започват регулярно да полагат 40 часа на месец обществено полезен труд в община Кюстендил

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов засилва контрола- осигурени са метли, транспорт и необходимите условия за работа
Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов е провел среща с ръководителите на Временната заетост и е изискал хората, които получават помощи и които са длъжни да упражняват 40 часа на месец обществено полезен труд, да започнат да извършват тази дейност регулярно. Разпределени са отговорниците по квартали.
„Знаете,че в кандидат – кметската си кампания наблягах на комунално- битовото обслужване на община Кюстендил. Предприемаме необходимите дейности и мерки да бъде подобрено както сметоизвозването, така да бъде подобрено и почистването на града “, заяви инж. Огнян Атанасов.

„Всеки един отговорник ще разполага с по 30 човека, като на 10 дена ще може да има по 10 човека, които да ползва, тоест 3 десетдневки ще се отработват при всеки един отговорник. Всеки един от тях ще трябва да следи, подсигурил съм нормални метли, с които да разполагат, защото една от причините, които изтъкват колегите е, че са нямали условия. В момента ще имат условията. Предложил съм на колегите, за да могат да осъществяват ефективен контрол, транспорт и други помощни уреди- те не пожелаха да ги ползват, казаха че и сега могат да осъществяват този контрол. Ще разчитам на обратна връзка от страна на директорите на детски градини, училища и на всички институции, които също така ползват хора от Временната заетост , да могат да кажат дали тези хора реално ходят да си отработват часовете при тях и дали са доволни от тяхната работа и това ще е един от критериите дали да им се разписват листовете, на базата на които получават социалните си помощи. Ще разпоредя и на Общинската охрана да оказва пълно съдействие на контрольорите, които са по райони, тъй като част от тях се оплакват, че може да има опити за саморазправа от страна на хората, които са длъжни да отработват и не желаят да отработват тези часове. Така че на контрольорите съм дал номерата на патрулите, дал съм личния мой телефон, а не служебния. Ако има проблем да звънят лично на мен и да организирам тяхната защита с помощта на органите на МВР и Общинска охрана, така че в момента контрола ще бъде завишен. Контролиращите имат вече всички възможности да работят, стига да желаят. Ще имам хора, които да минават и да проверяват дали тези часове се полагат като обществено полезен труд. Изискал съм и график да ми се направи къде и кога ще се отработват тези часове, защото към момента графика се е правил на края на месеца, след като са се отработили часовете“, заяви инж. Атанасов.

Той посочи, че става въпрос за около 550 до 600 човека, които според него са една голяма сила.
„Благодаря на колегите от Временната заетост, които очаквам да ми предоставят днес график, тези хора да започнат да ходят и по селата. Подсигурил съм транспорт, да помагат на кметовете на кметства, където те ще упражняват контрол на тяхната дейност“, каза още кмета на Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене