Новият кмет на Кюстендил представи екипа си

Новият кмет на Кюстендил представи екипа си. Инженер Огнян Атанасов посочи зам.-кметовете, с помощта на които ще изпълнява заложените приоритети в програмата си. Той посочи, че неговите заместници са специалисти, хора с опит в своите сфери.

„Това са колегите, с които ще прокарваме интересите на община Кюстендил, както и ще защитаваме интересите на общината- специалисти в своята област, хора с опит“, с тези думи инж. Атанасов представи инж. Росица Плачкова, Кристиян Иванчов, Венцислав Терзийски и Николай Дочев. След като бъде изменено щатното разписание на общинска администрация ще бъде създадена позиция за пети зам. кмет с ресор хуманитарни дейности и образование. Предстои да бъде обявен конкурс за длъжността главен секретар на община Кюстендил.

„Всички те имат моето пълно доверие и съм сигурен, че ще го оправдаят и знаят, че в момента , в който стъпят накриво ще се разделим. Имаме си пълно доверие и работим в екип“, категоричен е кмета на община Кюстендил. Инж. Росица Плачкова – тя продължава да заема постът, който е заемала до сега. Дългогодишен експерт в строителството. „Лично аз през годините като общински съветник съм работел с нея като председател на комисията по ЗУТ и Инфраструктура, имам много добри впечатления от нейната работа, тя е добър професионалист и именно заради това е единственият от зам. кметовете, който остава в структурата на сегашното ръководство и с целта да има една приемственост в работата, за което благодаря, че тя се съгласи да приеме моето предложение да продължи да бъде зам. кмет по инвестиционната политика, заяви инж. Атанасов.

Кристиян Иванчов, който има опит в сферата на туризма, доскоро беше собственик на туристически комплекс, юрист по професия. След като бъде изменено щатното разписание Иванчов ще отговаря за туризма, социалните дейности, спорта и сигурността.

Венцислав Терзийски ще се занимава с икономиката и финансите, той е дългогодишен финансист и счетоводител. „Доскоро е бил собственик на дружество, което се занимава със счетоводна дейност, вече не е, за да може да поеме настоящия ресор, човек на когото имам абсолютно доверие, който познавам от дълги години и смятам, че ще работи за интересите на община Кюстендил като професионалист“, каза инж. Атанасов.

Николай Дочев – дългогодишен управител на Секретариата по ТГС България -Северна Македония. „Той има огромен опит в работата с европейски проекти, участвал е в управлението на проекти, невероятен специалист. Сами знаете, че специалисти в тази сфера и с опит в държавната администрация и контакти липсват, затова съм радостен, че той прие да е част от моя екип и че ще работим заедно“, заяви Атанасов.

Инж. Огнян Атанасов подчерта отново, че един от основните ресори в работата на администрацията е инвестиционната политика и европроектите.

„Хубаво , е че с г-жа Плачкова са работили през годините, имат си доверие и заедно съм убеден, че могат да привлекат финансов ресурс за община Кюстендил, който като бъде инвестиран правилно ще има и видими резултати и общината ще трупа само и единствено плюсове.

Инж. Атанасов сутринта е провел двучасова оперативка с всички директори на дирекции, началници на отдели, както и с директорите на общински предприятия.

„Набелязахме проблемите, които има да бъдат решавани, част от тях ще намерят своето място през капиталовите разходи за 2024 година, другите проблеми ще се решават текущо. Поставил съм задачите , заедно с моя екип, по които искаме да се работи по- ударно и работим“, посочи инж. Атанасов.

Инж. Атансов отговори и на въпрос за финансовото състояние на община Кюстендил.

„Изискани са необходимите справки, след направен анализ, ще бъде оповестена информацията, имаме някаква информация за средства, които се прехвърлят от година за година, но на този етап по- подробна информация не можем да дадем. Ще бъдат направени необходимите одити, за да стане ясно какво е състоянието на община Кюстендил, това когато бъде обработено и анализирано ще бъде оповестено пред обществеността“ ,заяви Атанасов.

Липсата на кадри е голяма, разгледал съм подробно щатното разписание, има отдели, в които няма началници, има отдели, в които има по един човек има отдели, в които са били назначени през годините хора, които в момента са преназначени в общинските предприятия. Реално са били на заплати от делегирания бюджет на общината, а е трябвало да бъдат в общинските предприятия. Те са преназначени, преди встъпването ми в длъжност. Общината е недокомплектувана, предстои да бъде окомплектована. Липсват юристи, в юридическия отдел няма началник на отдела“, коментира Атанасов.

Той даде пример, че в момента един от колегите е в болничен до 1 декември, в неговия отдел има пенсионери. Има проблем с изготвянето на докладните записки и благодарение на главния архитект, който помага в момента ще се случи сесията на Общински съвет.

Липсват кадри в геодезията, картографията , ще бъдат водени активни разговори със средното училище, което е в Благоевград.

„Ще се търси начин за повишаване на възнагражденията в администрацията, в момента те не са атрактивни и това е една от причините да не се намират специалисти“, категоричен е Атанасов.

Кметът на община Кюстендил коментира и пропускателния режим в сградата на общинска администрация. Той ще остане, за да може администрацията да работи по- ефективно за жителите на община Кюстендил. Но на портала ще има мобилният номер на кмета и когато някой не се появи навреме и откаже да се извърши услуга, хората ще могат да му позвънят лично и да подадат необходимия сигнал.

„През кампанията, който ме е попитал, на всеки съм отговорил, че няма да премахна загражденията, защото в момента загражденията дават условията колегите да могат да работят. Представете си ситуация, в която огражденията ги няма и всеки си влиза, отива по стаите, разхождат се, вие пишете докладни записки. Хората няма да могат да си вършат работата особено в този намален състав“, посочи още инж. Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене