Оправдаха кмета на Бараково и бивша общинска служителка в Кочериново за съставяне на неверни документи

Sud-Dupnica-bigКметът на кочериновското село Бараково и бивша общинска служителка бяха оправдани от Районен съд-Дупница по обвинението за съставяне на документ с неверни обстоятелства-престъпление по чл. 311 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание до 5 г. лишаване от свобода.
Жулиета Лазова и Стефка Гьорова, известна в Кочериново като тогавашната приятелка на бившия кмет Костадин Катин, бяха обвинени за това че през 2010 г. са прехвърлили индивидуални партиди за допълнително задължително пенсионно осигуряване на 10 души от фонд „Доверие” към „Алианц” без тяхното знание. В хода на процеса се установи, че хората са знаели за прехвърлянето, а в зала те свидетелстваха, че сами са подписали документите за прехвърляне, това обаче не е станало в присъствието на Лазова. Тя е заверила документите в тяхно отсъствие, въпреки че чрез заявленията се удостоверява, че лицата са се явили лично при нея и са положили подписите си в заявлението пред нея.
Случаят бе използван от опоненти на Лазова, които поискаха отстраняването й от длъжност, но по силата на решение на Окръжен съд, тя продължава да изпълнява функциите на кметски наместник.
Гьорова, която работила допълнително към осигурителното дружество наред с работата в общината, също бе призната за невинна от съда.
Присъдата на Районен съд може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене