АСФАЛТИРАНИ УЛИЦИ И МЕЖДУСЕЛИЩНИ ПЪТИЩА В ОБЩИНА САТОВЧА

3

В последен етап е изпълнението на проектите по Програмата за развитие на селските райони реализира­ни от Община Сатовча. За период от около 10 месеца досега се извърши реха- билитация на водоснабди­телната и канализационна- та мрежа във всички села от общината. Подмениха се водопроводни и канали­зационни съоръжения на улици, които подлежаха на асфалтиране или полагане на павета. Асфалтираха се улици, поставиха се нови бордюри, ивици и тротоар­ни настилки, изградиха се нови дъждоприемни шахти и подпорни стени, там къде­то е предвидено в проекта.

Положи се нова хоризонтална и вертикална маркиров­ка на улици и пътища. Във всички села от общината се поставиха противопожарни хидранти на определените в проекта за целта места. С цел повишаване пожарната безо­пасност такива се поставиха и в другите населени места, където имаше нужда, като финансирането е за сметка на община Сатовча.

Също така се извърши рехабилитация на по-важните междуселищни пътища, кои­то бяха силно амортизирани и създаваха проблеми при ежедневната им експлоата­ция. Положиха се два пла­ста асфалтобетонова смес, извършиха се необходимите реконструкции на пътната основа, изградиха се под­порни стени за укрепване на нестабилни скатове, подновиха се банкетите и се почистиха или изцяло се обновиха канавките. Асфалтираха се общо 14 км междуселищни пътища.

При благоприятни метрологични условия до края на месец ноември се очаква окончателното приключване на проекта с изпълнението на 100% от заложените строително-монтажни работи.

 

 

 

1

2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене