Илко Стоянов: ФК “Пирин” е спортната марка на Благоевград

В началото на тази година, ФК “Пирин” стана общински, след като собственикът Пол Белогур отказа да дава повече средства. Като кмет на общината поех отговорността за отбор със задължения около милион лева при липса на бюджет, липса на правителство и предстоящо лицензиране в БФС. Благодарение на много усилия, нерви и лично време, благодарение на финансова помощ от бизнеса, успяхме да се справим с всички проблеми – получихме лиценз и останахме в професионалната група.

Въпреки призивите ми ФК “Пирин” да не се ползва за предизборни цели, лъжите и атаките не спряха. И то не само от политици, а и от фалшиви фенове, самонарекли се “ултраси”.
ФК “Пирин” съвсем скоро ще бъде обсаден от хора, желаещи да станем сателит на друг отбор, от хора желаещи да го ползват за “черно тото” и всички те маскирани, като “легенди”. Обръщам се към истинските привърженици – пазете “Пирин” от такива хора, защото Пирин е над кметския пост, “Пирин” е над политиката, той е на хората на Благоевград.
ФК “Пирин” е спортната марка на Благоевград!

И накрая искам да благодаря за цялостната работа на Атанас Дафинов, на Николай Петрунов, на Иво Тренчев, на всички състезатели и работещи в клуба. Като досегашно ръководство оставяме отбора без задължения, с добър точков актив и силен отбор, обединен като юмрук!

Пожелавам успех на поемащите управлението. “Пирин” е вековен и ще пребъде!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене