ВИДЕО: Как вашият покрив може да плаща сметките ви за електричество

osnovi-gen

Информационен семинар на тема „Как вашият покрив може да плаща сметките ви за електричество“ се състоя вчера в късния следобед в Гоце Делчев. Семинарът бе организиран от Клъстер „Възобновяеми енергийни източници“, гр. Сандански.

Обучението е част от дейностите по реализация на проект „Повишаване конкурентоспособността  и насърчаване на устойчиво развитие на Клъстер Възобновяеми енергийни източници“.

В икономиката понятието „клъстер” се отнася до група от взаимосвързани фирми с еднаква стратегическа цел – Индустриален клъстер. Визията на международния Клъстер „Възобновяеми енергийни източници“ е да се превърне в ключов фактор за пълноценно ползване на възобновяемите енергийни ресурси на регионално и национално ниво.

Целта на пътуващите информационни семинари е да се информират заинтересовани фирми, предприятия и организации за коопериране и сътрудничество между тях за развитие на сектор Възобновяеми енергийни източници. Според изследвания, България ще бъде една от първите страни от ЕС най-силно засегната от последствията на глобалното затопляне, което ни прави страна с повишен интерес към алтернативното производство на енергия. Това ще намали до минимум вредните емисии в атмосферата което ще забави и вредното въздействие на затоплянето – обясниха лекторите.

Да се насочат общите усилия на клъстера в създаване на нови и усъвършенстване на сегашните технологии за производство на зелена енергия. Да се постигне производството на фотоволтаични системи с такава цена, че да стане възможно да се монтират слънчеви колектори  на покривите на всеки дом или кооперация, които да произвеждат електроенергия за задоволяване на битовите нужди, са очакванията на Клъстер „Възобновяеми енергийни източници“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене