МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА  – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ –  ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С ПОДПИСАН ДОГОВОР ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО ПРОЦЕДУРА № BG06RDNP001-19.453 МИГ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО ПО МЯРКА 3-6.4 „ИНВЕСТИЦИИ В ПОДКРЕПА НА НЕЗЕМЕДЕЛСКИ ДЕЙНОСТИ“

На 27.09.2021 г. беше подписан административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект № BG06RDNP001-19.453-0003 „Закупуване на специализирано оборудване за зъботехническа лаборатория“ на „Самостоятелна медико – техническа лаборатория НМП Дентал Лаб“ ЕООД, финансиран от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

Проектното предложение предвижда закупуването на специализирано оборудване за зъботехническа лаборатория в гр. Гоце Делчев, което включва: режеща машина за сухо рязане, лабораторен скенер, пещ за синтероване на цирконий, аспирация и компресор за КАМ, зъботехнически микромотор, пещ за печене на керамика, вибро маса, пясъкоструйник, гипсорезачка, апарат за вакуумно термоформоване, двоен полирмотор, артикулатор, гипслоуловител, вакуум бъркалка и аспирация за работно място.

Общите допустими разходи по проекта възлизат на 126 978,41 лв., от които одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 95 233,81 лв., при  интензитет на помощта 75 %. С изпълнението на проекта се цели създаване на нова и високо технологична медико-техническа лаборатория, с повишена конкурентоспособност, повишаване на качеството при изработката на предлаганите специализирани медицински изделия. С реализирането на проектните дейности ще бъде подкрепено ново микропредприятие на територията на МИГ – Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово, с повишавана конкурентоспособност и създадена заетост, чрез разкриване на нови работни места.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене