Новоизбраният кмет на община Кюстендил, новите кметове на кметства в общината и общински съветници положиха тържествена клетва

Новоизбраният кмет на община Кюстендил – Огнян Атанасов, кметовете на 32 кметства в общината и 37-те общински съветници положиха тържествена клетва на първото заседание на новия Общински съвет в Кюстендил.

Успешен и ползотворен мандат пожела на всички областният управител Александър Пандорски, който откри заседанието. „Реализацията на идеите ви може да стане само като единодействие, когато работите за благоденствието на жителите на общината“, каза областният управител, който откри заседанието. Председателят на Общинската избирателна комисия Венцеслав Механджийски връчи удостоверенията но новоизбраните кметове и съветници.

Преди сесията, на церемония в кметския кабинет, областният управител Александър Пандурски благодари на досегашния кмет на общината Петър Паунов за това, което е направил за общината по време на четирите си мандата. „Надявам се, че онова, което е направено, ще бъде разширено, умножено и надградено, така, както виждат нашите съграждани бъдещето на Кюстендил“, каза Пандурски. Той връчи на Петър Паунов плакет от Областната администрация и пожела ползотворна работа на новия кмет Огнян Атанасов.

„За мен е чест да предам символите на нашия град на Огнян Атанасов“, каза Петър Паунов и пожела на новоизбрания кмет да изпълни всичките си начинания. Той благодари за уважението и отношението на всички жители на общината през цялото време, през което беше кмет на града.

„Поемам отговорността да управлявам мъдро и справедливо, да се допитвам до нашите съграждани. В мое лице те ще могат да намерят партньор. Отворен съм и ще бъда проводник на идеите на всеки, който е бил кандидат за кмет на общината, защото това означава, че е имал идеи за развитие на града. Надявам се да работим в колегиалност, а след четири години градът да е по-приветливо място за работа, за отглеждане на деца, за развитие на бизнеса“, каза Атанасов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене