Петко Сертов се прибра в България

Петко Сертов

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов се завърна в България. Той е минал ГКПП-Кулата около 1.30 ч. снощи, съобщи БГНЕС. Новината бе потвърдена от вътрешния министър Веселин Вучков.

Сертов се прибрал с жена си, а колата управлявал неговият брат.

Бившият председател на ДАНС е обяснил, че е претърпял катастрофа на територията на Гърция, стана ясно от думите на Вучков. В следствие на това се наложило лечение, заради което останал в южната ни съседка.

В момента Петко Сертов е в добро здраве.

Веселин Вучков благодари на семейството на Сертов за оказаното съдействие. Вече е прекратено издирването му.

Припомняме, че Петко Сертов е в неизвестност от 5 декември вечерта. Столичната полиция започна издирване на 8 декември по молба на съпругата му. По късно бе установено, че камера на ГКПП Кулата е снимала Сертов как напуска България в посока Гърция.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. В последствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе начело на центъра до март месец миналата година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене