Красота и талант!Бояна Карпатова от „Гласът на България“:Бях певица в Мароко, Норвегия и на кораби, взискателна съм, не е лесно да се живее с мен

Водеща съм на сватбени тържества. Пред мен и пред гостите младоженците подписват брачните си обети. Разбира се, прави се за забавление и малко фиктивно, не измествам длъжностното лице по гражданско състояние.“

Това разкри пред Топ Преса красивата Бояна Карпатова от „Гласът на България“. Изпълнителката от Гоце Делчев продължава в битката в музикалното риалити, след като бе открадната на вокалните двубои от Иван Лечев и влезе в неговия отбор.

„Животът в нашия район кипи, хубаво е. С нашата работа постоянно сме на път. Един ден в София, после във Варна, след това на другия край. Тук си почиваме пълноценно“, казва Бояна, която определя себе си като борбена, целеустремена и голям мечтател.

Музиката съпътства целия живот на певицата.

„Като малка изнасях концерти на бабите ми, те бяха най-преданата ми публика. След 7-и клас се преместих в тогавашното училище за изкуства в Димитровград, където започнах да уча в профилирана паралелка с естрадно пеене. Музиката е ген в моя род, в който има видни кларнетисти, леля ми е оперна певица в САЩ, а нейната сестра е с поп и джаз пеене“, разкрива Карпатова.

След завършване на средно специално образование Бояна се завръща в родния Гоце Делчев. Решава да се сблъска очи в очи с професията, а да не продължава с изучаването й.

„Започнах работа в заведения. По-късно бях певица в Мароко и Норвегия и други държави. Обикаляхме с кораби, бяхме и на суша. Сменяхме дестинацията на три месеца. Пеех поп, джаз, рок, кънтри, световноизвестни парчета. Изпълнявам и фолклор, защото съм закърмена с народната музика“, разкрива лъчезарната певица.

Съпругът й Петър Москов винаги е бил дясната ръка на Бояна.

„Той е хореограф на фолклорни танци и танцьор. Заедно сме на участия и за всяко нещо се допитвам до него, тъй като мнението му е важно за мен. Професионалист е и дава всичко от себе си. Имаме прекрасна 8-годишна дъщеря Зара, която често е гледана от бабите заради нашите ангажименти, но тя ни разбира. Изключително артистично и музикално дете“, споделя още Бояна Карпатова.

Изпълнителката е пламенен родолюбец.

„Страшно много обичам България. Огромна късметлийка съм, че съм се родила на това малко късче земя, но с толкова стойностни хора. Пожелаваме си да бъдем здрави, да има мир и любов в семействата ни, вяра на всички“, казва още 35-годишната Бояна, но и признава, че си има своите отличителни белези – „Не е лесно да се живее с мен, защото съм много взискателна и с памук ти вадя душата“.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене