Банско стартира акция срещу бълхи и кърлежи

Община Банско започна поетапната обработка на обществени площи срещу бълхи и кърлежи. Пръскането се извършва с разрешени за употреба препарати, при спазване на санитарните норми. Третираните площи ще бъдат обозначени с информационни табели. Карантинният период е 24 часа.

Препоръчва се на пчеларите, които имат кошери в градини на територията на града, да ги обезопасят с превантивна цел. Ще се пръскат срещу акари зелените площи в двора на поликлиниката и Спешния център, на кръстовището на ул. “Неофит Рилски” с ул. “Иван Михайлов”, под стадион „Св. Петър“, около паркинга на ул. „Цар Симеон”, зелената площ на изхода на града в посока Добринище.

Ще се пръска още в градския парк, по улица “Тодор Александров”, на изхода в посока Разлог, ще се третират зелените площи на ул. “Патриарх Евтимий”, на улица “Васил Кънчов”, на улица “С. Боенов”, на ул. “Иконом Чучулайн” (от кръговото кръстовище с ул. “Цар Симеон” до х-л “Глазне”), на ул. “Глазне”, на ул. “Гоце Делчев и в трите детски площадки на улицата, на улица “Ангел Кънчев” и ул. „Тодор Каблешков“. Ще се обработят и други девет детски площадки в град Банско.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене