Македонка Иванова: Ще решавам проблемите заедно с жителите на село Ключ

Македонка Иванова е първата жена избрана за кмет на петричкото село Ключ. В края на миналия век за кратко е била назначена жена за кметски наместник, но през последните 20 години населеното място се управляваше от досегашния кмет Христо Марков.

Това са третите местни избори, в които участва Иванова и този път успешно, след като спечели над 60% от гласовете на избирателите в Ключ. Според нея, доверието на местните хора е било очаквано.

„И този път се впуснах с вяра в изборната надпревара, но сега с по-голям процент, защото хората идваха при мен и казваха: „хайде кандидатирай се отново, заставаме зад теб“ и видях надеждата в очите им. Може би са искали промяна. И затова реших да се кандидатира за последно“, сподели за Радио Благоевград Македонка Иванова.

Цели 17 години тя е служител в „Български пощи“, цял живот е живяла в селото и е добре запозната с проблемите на хората. Това е изградило и доверието помежду им.

„Животът ме е поставял пред много изпитания, но винаги съм се изправяла и съм доказвала, че мога да продължа напред. Няма жена, която да не притежава женското в себе си като красота, женственост и емоционалност. Но мисля, че ще съумея да управлявам селото, съчетавайки женската чувствителност с мъжката твърдост“, категорична е Македонка Иванова.

Първият й приоритет е да подготви хората и населеното място за предстоящия зимния сезон, като за всичко ще се допитва до хората.

„Имаме много работа за вършене. Трябва да изчистим селото, да осигурим зимното поддържане на пътищата и напролет да си започнем с по-обемните неща като смяна на водопровод и подобряване на пътната настилка. Но на първо време ще гледам по-спокойно да посрещнем зимата, за да не ни изненада“, коментира още кметът на петричкото село.

Македонка Иванова е убедена, че без подкрепата на хората няма да може да се справи с всички проблеми, затова и основната й задача е първо да се допитва до местното население, защото „дървото е едно, но без корени не може“.

„Затова, заедно с хората ще набележим всички проблеми и ще започнем да ги решаваме. Обещала съм да взема един дебел бележник с химикал, за да записвам техните предложения и мнения, да ги обсъдим и твърдо започвам. Още снощи ми звъняха, имаме тук момчета, които имат строителни фирми и ми казват: „хайде, кога започваме да работим“. След полагането на клетвата започвам реално да решавам проблемите на хората. Те очакват това с надежда. След изборите, атмосферата в селото се промени. Аз вярвам в хората, ще направя така, че следващия път, те да повярват още повече и в мен“, категорична е Македонка Иванова, новоизбраният кмет на петричкото село Ключ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене