Стоян Стоев: Министърът на здравеопазването спира продажбата на сградата на детския санаториум в Сандански

Сандански успя! Днес с писмо на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков, дъщерното дружество-собственик на сградата на детския санаториум в Сандански е “приканенo да спре продажбата” на знаковия имот. Това съобщи Стоян Стоев, който инициира подписка срещу поредната продажба на знаков имот в общината.

“Това, което Община Сандански отказа да направи, го направихме ние – хората. За около месец събрахме над 1 500 подписа за спиране на продажбата, ангажирахме председателя на Комисията по здравеопазване проф. Костадин Ангелов и днес имаме първа голяма победа”, обясни Стоян Стоев. Той допълни, че това е само първа стъпка и сега трябва да се следи дали дружеството ще изпълни препоръката на министъра, а общината да бъде принудена да се припознае в целия процес – да изиска собствеността на сградата и най-важното – да я изпълни със смисъл. “Показахме обаче, че гражданското ни общество е будно и можем да постигнем всичко, когато сме обединени”, допълни той.

Припомняме, че на заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, бе взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването и се управлява от „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София. Единствената реакция на Община Сандански тогава бе да поиска средствата от продажбата да бъдат реинвестирани в Сандански, но с никакви действия не се противопостави на това решение. Сградата е на ключово място – на границата на парка и е проектирана за развитието и утвърждаването на Сандански като баленео-лечебен център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене