Шест партии с обща жалба оспорват избора на Общински съвет – Петрич

В Административен съд – Благоевград е образувано административно дело №1073/2023г. против Решение № 300-МИ/31.10.2023г. на Общинска избирателна комисия – Петрич за определяне на изборните резултати за общински съветници на община Петрич. Делото е образувано по жалба на ПП „Движение напред България“, ПП „Справедлива България обединени родолюбци – СБОР“, ПП „Български гласъ“, ПП „Бъдеще за родината“, ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и Партия на зелените.

Представляващите партии, регистрирани и участвали в произведените на 29.10.2023 година местни избори в община Петрич, оспорват изборния резултат с твърдения, че са налице съществени нарушения на изборния процес, които са основание за касиране на изборите за общински съветници в община Петрич.

Част от доводите, посочени в жалбата, са за неправилно отчитане на преференциалния вот, за разминаване на данните в протоколите на СИК с публикуваните в интернет страницата на ОИК-Петрич, за неправилна преценка на действителността на бюлетините, за неправилно определяне на избирателната квота за общински съветници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене